۲۶ مهر ۱۳۹۵

چرا مایکروویو خوب است؟ 

حرارت‌دهی یکی از مهم‌ترین روش‌های متداول در فرآیند مواد غذایی است. از انرژی مایکروویو بر خلاف پرتوهای یونیزه، برای حرارت دادن مواد غذایی استفاده می‎شود. در روش پخت متداول، حرارت خارجی به ماده غذایی وارد می‌شود، ولی در پخت با مایکروویو حرارت در داخل خود ماده غذایی تولید می‌شود.
lg-solardom-e1467253927381

امواج تولید شده توسط مگنترون یک میدان متناوب مغناطیسی ایجاد می‌کند و مولکول‌های غذا مخصوصاً مولکول‌های قطبی مثل آب، پروتئین‌ها و چربی‌ها خودشان را با تغییرات سریع میدان متناوب الکتریکی همسو می‌کنند. آنها حول یک محور نوسان می‌کنند که حدود ۲۴۵ میلیون بار در ثانیه است. این نوسانات باعث ایجاد اصطکاک قابل توجهی بین مولکول‌ها شده و نتیجه آن، تولید انرژی است. در نتیجه این کار، درون غذا گرم می‌شود، در حالی که ظرف غذا خنک است. سهولت استفاده و زمان کم پخت، باعث استفاده زیاد این وسیله در خانه ها و رستوران‌ها شده است.

screen-shot-2015-09-15-at-3-30-19-pm-e1443945793258
کاربردهای مایکروویو در صنایع غذایی 

آنزیم بری (Blanching)، پاستوریزه کردن، استرلیزه کردن، خشک کردن مواد غذایی، بالا بردن دمای مواد غذایی منجمد به زیر نقطه انجماد، استفاده از آن در اجاق مایکروویو در مصارف خانگی از کاربردهای این وسیله است.

ma3884nar_picture-e1435666669636
نکات مهم در پخت غذا با مایکروویو 

  • امواج مایکروویو به دلیل دارا بودن فرکانس کم قادر به شکستن پیوندهای شیمیایی و آسیب رسانی مولکول‌های مواد غذایی نیستند.
  • امواج مایکروویو از طریق ایجاد اصطکاک مولکولی به خصوص بین مولکول‌های آب در غذا تولید حرارت می‌کنند.
  • هرچه توان مایکروویو بالاتر باشد، به دلیل افزایش سرعت رسیدن ماده غذایی به دمای مورد نظر کاهش مواد مغذی کمتر خواهد بود.
  • هرچه عمق نفوذ امواج در ماده غذایی بیشتر باشد، زمان پخت کمتر خواهد بود.
  • حفظ ویتامین ها به علت طبخ سریع و کم بودن آب در موقع پخت بیشتر است.
  • حفظ پروتئین‌ها در ماده غذایی در این روش بیشتر خواهد بود.
  • در مورد چربی‌ها، مواد معدنی و کربوهیدرات‌ها، تحقیقات صورت گرفته مطالب مفیدی را ارائه نمی‌دهند.
  • حفظ مواد مغذی در موادی که با مایکروویو گرم می‌شوند، به وزن آنها بستگی دارد. هرچه وزن مواد کمتر باشد، حفظ مواد مغذی بیشتر است.

140612-lg65231-e1435666729976

مزایای پخت غذا با استفاده از مایکروویو 

  • سرعت حرارت دهی
  • حفظ خصوصیت طعم و رنگ غذا
  • حفظ مواد مغذی به دلیل زمان کوتاه پخت
  • کاهش خطر مسمومیت غذایی به علت نگه داشتن غذا به مدت طولانی
  • عدم تشکیل رسوب در ته ظرف
  • استفاده چندمنظوره از مایکروویو برای طبغ غذا، گرم کردن مجدد غذا و ذوب کردن یخ مواد غذایی.

۰ نظر

دیدگاهی ارسال نشده است!

نظر دهید