زنگ آشپزی با مایکروویو سولاردام الجی: شربت شاتوت
بهار و تابستان فصل میوههای رنگارنگ و خوشمزه است. اصلاً مزه نیمه اول سال به همین نعمتهای خوش عطر و طعم خدا است. شاتوت یکی از آن میوههایی است که هوش از سر هر کسی میبرد. هر چند که خیلی زیاد نیست اما همین مقدار کم را هم باید غنیمت شمرد.
از خواص شاتوت باید بگوییم که این میوه گوشتی و خوشمزه کالری پایینی دارد (در هر 100 گرم، 43 کالری) و سرشار از خواص سلامتی برای بدن است.
این نوع توت حاوی منبع خوبی از ویتامین C و آنتیاکسیدان است. شاتوت از ساخته شدن کلسترول بد که به بیماری ها و حملات قلبی منجر
می شود، جلوگیری می کند. علاوه بر این، شاتوت دارای ویتامین های A ، C و املاح روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و منیزیم است. شاتوتها حاوی مقدار مناسبی از ویتامین A و یتامین Eهستند. شاهتوت به دلیل داشتن ویتامین A در شادابی و زیبایی پوست نقش بسزایی دارد.
شاتوتها منبع خوبی از آهن هستند که به ندرت در دیگر انواع توتها پیدا می شود. این میوه همچنین سرشار از پتاسیم، منگنز و منیزیم است. پتاسیم بخش مهمی از سلول و مایعات بدن است که میزان ضربان قلب و فشار خون را کنترل می کند. شاتوت دارای مقدار فراوانی ویتامین B کمپلکس از گروه ویتامین ها و نیز ویتامین K است.
خواص شاتوت به همین جا ختم نمیشود و این میوه خواص زیادی برای سلامت بدن دارد. اگر دوست دارید تمام ویتامینهای این میوه خوشمزه را کسب کنید، خودتان را برای یک شربت شاتوت خوشمزه و خنک در تابستان داغ آماده کنید. ما شربت شاتوت را که ریشه ایرانی دارد و مدت زمان تهیه آن در مایکروویو سولاردام الجی 10 دقیقه بیشتر طول نمیکشد به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه 2 کیلوگرم شربت شاتوت
- آب : 5/1 لیوان
- شاتوت : یک کیلوگرم
- شکر : 1200 گرم
طرز تهیه شربت شاتوت در مایکروویو سولاردام الجی
شاتوت را خوب بشویید. سپس دریک ظرف پیرکس مناسب شکر را لایه لایه، لابه لای شاتوت ها ریخته، چند ساعت در یخچال استراحت میدهیم. (اندازه ظرف به گونه ای انتخاب شود تا شاتوتها تا کمی بیشتر از نیمه ی ظرف پر شوند، نه بیشتر)
بعد از چند ساعت استراحت در یخچال، ظرف را خارج کرده و اجازه می دهیم تا به دمای محیط برسد.
بعد آب را اضافه کرده و با مایکرو 900 وات 6 الی 7 دقیقه زمان می دهید تا بجوشد.
اگر شاتوتها کاملا له نشده بودند، قبل از تمام شدن زمان و توقف دستگاه، یک دقیقه ، یک دقیقه به زمان دستگاه اضافه کنید.
در این مرحله خیلی مواظب باشید تا سر نرود و الا تمام شیره را از دست می دهید.
کم کم شاتوتها له شده و آب پس داده و در سطح ظرف حبابهای ریز ایجاد می شود، باز هم مواظب باشید تا سر نرود.
وقتی شاتوتها کاملا نرم شدند، ظرف را از دستگاه خارج کرده و مواد را صاف کنید.
با پشت قاشق بزرگی فشار دهید تا کاملا شیره صاف شود.
سپس شیره را مجدد در دستگاه قرار داه و 1 الی 2 دقیقه زمان دهید.
شیره سرد شده را در ظرف شیشه ای و در یخچال نگهدارید.
نکته ضروری:
- اگز نیاز به افزودن زمان باشد، قبل از تمام شدن زمان تعیین شده و توقف دستگاه، زمان را اضافه کنید.
- حتما مدام چک کنید تا سر نرود.
نظر دهید