۲۵ مرداد ۱۳۹۵

آشنایی با کولرهای گازی به زبان ساده

شرکت ال‌جی الکترونیکس در ایران یکی از بهترین و معتبرترین شرکت‌ها در ارائه دستگاه‌های تهویه مطبوع هوا برای راحتی و آسایش ایرانیان عزیز در تمامی فصول سال است. محصولات پیشرفته تهویه مطبوع هوای ال‌جی با ضمانت شرکت پرآوازه و خوشنام گلدیران در سراسر ایران به فروش می‌رسند.

اگر از شنیدن اصطلاحات فنی و پیچیده علمی در مورد دستگاه‌های تهویه مطبوع هوا خسته‌ و سردرگم شده‌اید و می‌خواهید با دستگاه تهویه مطبوع هوای ال‌جی خود که همواره آسایش و راحتی را برای شما و خانواده‌تان به ارمغان می‌آورد بیشتر آشنا شوید این مطلب را بخوانید. ما در اینجا برای شما اصطلاحات عمومی و فنی مربوط به دستگاه‌ تهویه مطبوع هوا را به همراه توضیح ساده و گویایی فراهم آورده‌ایم که شما با خواندن آن به راحتی می‌توانید اطلاعات لازم در مورد این محصول و کارایی آن به دست آورید.

دستگاه تهویه مطبوع هوا: دستگاهی است که دارای هوا رسانی دلپذیر بوده و وظیفه آن تأمین شرایطی است که موجب رفاه انسان می گردد و یا  دما و رطوبت مورد نیاز جهت نگهداری یک محصول یا یک فرآیند خاص را تأمین می نماید.

تبرید:  گرفتن گرما از یک محیط یا یک جسم به منظور کم کردن دمای آن و انتقال دادن گرمای فوق به فضا یا جسم دیگر را عمل تبرید می گویند.

کولرگازی:  نوعی از سیستم های تهویه مطبوع است که در زبان فارسی به این نام رایج گردیده که  شامل چرخه سرمایش مبتنی بر تراکم و انبساط گاز است. کولرهای گازی از جایگاه خاصی در صنعت تهویه و تبرید برخوردارند چرا که به سرعت از گرمای محیط می کاهند و برخلاف کولرهای آبی رطوبت را افزایش نداده و هوای ناسالم در شهرهای آلوده را نیز به محیط داخل منتقل نمی نمایند و همچنین مضرات ناشی از تماس باد کولرهای آبی ( شامل ایجاد آلرژی و احساس گرفتگی عضلات وتشدیددردهای استخوانی و…. ) با بدن انسان را ندارند. ضمنا قابلیت رطوبت گیری بالای کولرهای گازی موجب شده که درمناطق شرجی و مرطوب (شمال و جنوب)کشور در فهرست الزامات تجهیز ساختمانها قرار گیرد. کولرهای گازی معمولاً در مدلهای مختلف شامل اسپلیت، پنجره ای و پرتابل تولید می شوند .

اسپلیت:  کلمه اسپلیت به معنای دو تکه یا جدا از هم است و برای کولر های گازی که از دو بخش داخلی (Indoor) و خارجی (Outdoor) تشکیل شده اند، استفاده می شود. بخش داخلی را ایندور، یونیت داخلی یا پنل داخلی و همچنین بخش خارجی را آوتدور، یونیت خارجی یا پنل بیرونی نیز معرفی می نمایند. اسپلیت ها دارای مدلهای مختلفی از جمله دیواری، ایستاده، سقفی،کاستی و…. هستند. در این نوع کولرها به دلیل استفاده کمپرسور در بخش خارجی دستگاه صدای حاصل از کار کرد آن به داخل ساختمان منتقل نشده ، لذا احساس راحتی و آرامش صوتی بیشتری حاصل می گردد.

پنجره ای: منظور از کولرهای پنجره ای همان کولرهای یک تکه می باشد که کمپرسور و سایر قطعات دستگاه در یک مجموعه واحد قرار داده شده اند. این نوع کولر ها بدلیل اینکه بیشتر در محل پنجره ساختمان نصب می گردیدند به عنوان کولرهای پنجره ای شناخته می شوند.

پرتابل:  منظور از کولرهای پرتابل همان کولرهای گاز ی قابل حمل است که معمولاً در ظرفیتهای گرمایشی و سرمایشی پایین تولید می گردند.

T1: منظور از عبارت T1در مشخصات کولرهای گازی آن است که کولر فوق قابلیت کار در شرایط معتدل آب و هوایی را داشته و خریداران محترم بایستی مد نظر داشته باشند که کولرهای T1برای مناطقی که دمای هوا حداکثر تا 43 درجه سانتی گراد باشد مناسب هستند.

T3: منظور از عبارت T3در مشخصات کولرهای گازی بدین معنی است که کولرهای فوق قابلیت کار در شرایط گرمسیری ( حاره ای)  را نیز داشته و خریداران محترم بایستی مد نظر داشته باشند که کولرهای T3 برای مناطق بیش از 43 درجه سانتی گراد نیز قابل استفاده خواهند بود.

ظرفیت (capacity) : که معمولاً با واحد BTU که یک واحد حرارتی بریتانیایی است، نمایش داده می شود و مقدار انرژی حرارتی لازم برای بالا بردن دمای یک پوند آب به مقدار یک درجه فارنهایت است. ولیکن در اصطلاح عامیانه ظرفیت سرمایشی دستگاه بر حسب  BTUبه عنوان مدل دستگاه  شناخته می شود (مثلاً کولر 9000 یا 12000 و …..) که البته در هنگام خرید کولر نباید شماره درج شده در مدل دستگاه را به عنوان توان ظرفیت سرمایشی دستگاه ملاک عمل قرار داد بلکه ظرفیت دستگاه را از روی مشخصه فنی درج شده بر روی لیبل یا کاتالوگ دستگاه استخراج نموده و مبنای محاسبات قرار گیرد که متاسفانه در این مقوله نیز بسیار دیده شده که مشخصات اعلام شده یا درج شده بر روی دستگاه نیز با ظرفیت واقعی دستگاه اختلاف بیش از حد داشته فلذا ممکن است که پاسخگوی ظرفیت مورد انتظار شما در حین استفاده و مخصوصا در روزهای گرم سال نباشد . لذا پیشنهاد میگردد که در خرید های کلان مبنای تایید کالا را اخذ نتیجه تایید از آزمایشگاههای مرجع استاندارد منظور فرمایید. ضمنا اعلام ظرفیت دستگاه با واحد کیلووات  (KW) نیز رایج بوده که هر کیلو وات معادل 3412 بی تی یو است.

EER : منظور از  EERنسبت بازده انرژی است که از تقسیم نمودن ظرفیت سرمایشی واقعی دستگاه برمقدار توان مصرف واقعی ورودی بدست می آید و دستیابی به راندمان واقعی دستگاه نیز منوط به انجام آزمایش دستگاه در آزمایشگاههای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران است که پس از انجام آزمایش از حاصل تقسیم ظرفیت بر حسب وات به وات مصرفی دستگاه مقدارEER   واقعی دستگاه حاصل خواهد شد. در کولرهای اسپلیت چنانچه این عدد بزرگتر از 3.2 باشد رتبه انرژی دستگاه در رده A  قرار خواهد گرفت و چنانچه بیشتر از 3 تا مساوی 3.2 باشد رده انرژی دستگاه B خواهد بود.

مثال: اگر ظرفیت سرمایشی یک دستگاه کولر مدل 18000 پس از انجام آزمون در آزمایشگاه استاندارد 17400 بی تی یو یا 5041 وات تعیین شود و مقدار برق مصرفی دستگاه نیز1600 وات باشد در نتیجه EER=5041/1600 =3.15  خواهد شد که برچسب انرژی این دستگاه B  تعیین میگردد.

برای مطالعه بیشتر در مورد تعیین رده انرژی کولر های گازی اسپلیت به استاندارد 10638 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مراجعه فرمایید.

فیلتر (drier): درایر ها در کولرهای گازی برای گرفتن رطوبت و رسوبات احتمالی داخل لوله ها که همراه گاز هستند، مورد استفاده قرار می گیرند. در صورت استفاده از درایر ، محل قرارگیری آن معمولا بعد از خروجی کندانسور و قبل از لوله مویی است.

کویل:  منظور از کویل در کولرهای گازی همان لوله های مسی مارپیچی شده در اواپراتور و کندانسور است.

فین:  فین ها صفحات آلومینیومی مشبک هستند که لوله های مسی اواپراتور و کندانسور از بین تعداد زیادی از این صفحات که در کنار هم و با فواصل جزئی قرار گرفته اند، عبور می نمایند . وظیفه فین ها تسریع عملیات تبادل حرارتی و برودتی است.

۱ نظر

poop ۲۶ مرداد ۱۳۹۵ پاسخ

سلام. خیلی مطلب مفیدی بود. فقط در مورد اینورتر بودن چیزی ننوشتید.
از این نوع مطالب در مورد سایر دستگاه ها هم بنویسید.
ممنون

نظر دهید