استقبال جهانی از تلویزیونهای OLED الجی
رشد سریع بازار تلویزیونهای اولِد (OLED) مدیون کیفیت بالا و فناوریهای پیشرفته در این تلویزیونها و البته رقابتیتر شدن و پایین آمدن قیمتها آنهاست.
تلویزیونهای OLED روز به روز کیفیت بیشتری داشته و فناوریهای پیشرفتهتری را در خود جای میدهند که با امکانات کاربرپسند و سادهتر مشتریان زیادی را به خود جذب میکنند. تلویزیون جدید OLED الجی مجهز به فناوری هوش مصنوعی ThinQ از پلتفرم انحصاری خود الجی یعنی AI ThinQ پشتیبانی میکند. به گفته یکی از مدیران الجی، کیفیت بالا، فناوری هوش مصنوعی و البته قیمت رقابتی از مهمترین عواملی هستند که توجه مشتریان را به سوی تلویزیونهای OLED الجی جلب میکنند.
با رشد سریع بازار جهانی تلویزیونهای OLED، رقابت میان تولیدکنندگان نیز شدت میگیرد. در حال حاضر ۱۵ شرکت سازنده وارد بازار تلویزیونهای OLED شدهاند که شامل شرکتهای سونی، پاناسونیک و هایسنس میشود. شرکت الجی الکترونیکس نیز با کسب ۷۰ درصد از سهم بازار پیشتاز این میدان است.
الجی برای محبوبتر کردن و ترویج تلویزیونهای OLED خود قیمت تلویزیونهای مدل ۵۵B8C و ۵۵B8F را در پیشنهاد تشویقی جدیدش به میزان چشمگیری کاهش داده است. این شرکت در هفتم آگوست اعلام کرد که تلویزیونهای ۵۵ اینچ خود را با قیمت بسیار پایینتر نسبت به قبل تا پایان این ماه به فروش خواهد رساند.
با وجود این رشد، افزون بر نیمی از فروش امسال الجی الکترونیکس در کره جنوبی را تلویزیونهای OLED به خود اختصاص خواهند داد.
علی رقم تبلیغات منفی شرکت رقیب و کره ای ال جی و برخلاف تصور تقریبا تمامی تولید کنندگان تلوزیون در دنیا که فناوری OLED را بدلیل محدودیت های تولید و قیمت بالا شکست خوره می دانستند با ورود اولین تلوزیونهای دارای این فناوری در سال ۲۰۱۳ میلادی و تفاوت خیره کننده رنگها و کنتراست تصویر و باریکی تلوزیونهای تولید شده با این فناوری که با فاصله کوتاهی با قیمت نجومی ۲۷ میلیون تومان ( سال ۹۳ ) در ایران عرضه شد این فناوری کم کم جای خود را در میان مردم باز کرد و روز به روز با افزایش تولید قیمت آن منطقی و در حال حاضر کمتر از دو برابر تلوزیونهای LED معمولی قیمت دارد البته فناوری تولید OLED با عرضه اولین تلوزیون مجهز به پنل چهار رنگ مجهز به پیکسل های تولید کننده نور سفید توسط ال جی که علاوه بر افزایش چشمگیر کنتراست باعث افزایش طول عمر پنل که از نقطه ضعف سری های قدیمی بود نیز گردید در حال سال ۲۰۱۶ سهم ال جی از تولید OLED در جهان ۷۵ درصد بود و در سال ۲۰۱۷ این سهم به ۷۰%کاهش یافت این در حالی است که فروش این تلوزیونها در سال ۲۰۱۷ با افزایش مناسبی روبرو شد در حال حاضر تقریبا تمامی برندهای نام آشنای ما ایرانیان از جمله برندهای سونی و پاناسونیک و فیلیپس و گروندیک و لوه خاطه انگیز و وستل تقریبا تازه وارد و بسیاری از برندهای چینی مانند هایسنس که در سالهای اخیر بواسطه مونتاژ در شرکت رادیو شهاب جایگاه خود را در بازار ایران باز کره اند از پنل های تولیدی ال جی استفاده می کنند اما از نظر خبرگان تلوزیون کیفیت تصاویر در تلوزیونهای برندهای مختلف که از پنل ال جی استفاده می کنند بدلیل استفاده از تراشه های گرافیکی و پردازنده های مختلف متفاوت می باشد در حال حاضر در بازار ایران فقط تلوزیونهای OLED ال جی و تا حدودی سونی یافت می شود من تلفیق فناوری این دو غول ژاپنی و کره ای را در تلوزیون OLED سونی هم دیده ام هر چند قیمت تلوزیون سونی بیشتر و تا مرز دو برابر تلوزیون مشابه ال جی است اما بواسطه پردازنده قدرتمند گرافیکی سونی میتوان گفت نهایت ممکن کیفیت قابل تصور در تلوزیونهای بشدت گران قیمت سونی خلق شده اند البته در کنار گرانی مشکل ورود به تعداد بسیار اندک و عدم پشتیبانی شرکت بازارگانی ایران از این تلوزیونها بدلیل عدم ورود از مبادی رسمی باعث می شود کمتر کسی توان خرید و قبول ریسک عدم وجود گارانتی محصولات سونی را بجان بخرد البته ۹۹ درصد مردم اصلا این تفاوت کیفیت را متوجه نخواهند شد پس با خیال راحت ال جی بخرید البته پیشنهاد من استفاده از پردازش گرهای قدرتمند سوتی در سریهای لاکچری ال جی است و این نه تنها چیز بدی نیست بلکه بسیار خوب است همانگونه که در گران قیمت ترین تلوزیون دنیا یعنی لوه ساخت آلمان از پنل ال جی استفاده می شود دوربین های عکاسی کانن با سنسورهای سونی و دوربین های سونی با لنز کارل زایس آلمان و …. تولید میشوند