بازی اعداد در 4K OLED
مگر میشود دو فناوری پیشرفته در یک تلویزیون به کار رود؟ قطعاً در OLED 4K میشود؛ این همان فناوری است که نهایت تصویر را خلق میکند و همان چیزی است که امروز باید برای اتاق نشیمن خود بخرید.
عصر عصر نبرد است؛ نبرد بر سر برتری! هر که قدرتمندتر است برنده میدان میشود. امروزه، در زمینه فناوری، جنگ بر سر برتری تلویزیونها و فناوریهای نوظهورشان حرف اول را میزند…
در یک طرف ماجرا 4K است که قدرتش را با اعداد و ارقام به رخ میکشد. در طرف دیگر OLED که با نیروی روشنایی و تاریکی قد علم میکند. اما این نبرد بیفایده است. لازم نیست بین 4K یا OLED یکی را انتخاب کنید. یک تلویزیون 4K OLED بخرید.
البته، خیلی راحت میشود جذب 4K شد؛ آنقدر شگفتانگیز است که نگاه شما را به خود خیره نگه میدارد. فناوری 4K مختصر 4 هزار است که نشان از تعداد پیکسلهای موجود دارد. از نظر افقی، یک تصویر 4K از 4 برابر پیکسلهای بیشتری نسبت به HD معمولی برخوردار است. به همین علت است که به آن UHD یا Ultra High Definition میگویند.
به زبان ساده، ما اعداد بزرگتر را دوست داریم. ما پیکسلهای بیشتر میخواهیم. هر چه اعداد بزرگتر باشند، تصویر طبیعیتر است و وضوح 2160×3840 میتواند 8294400 پیکسل (8 میلیون 294 هزار و 400 پیکسل) ایجاد کند. اما فقط موضوع اعداد و ارقام مطرح نیست. مزایای کاربردی دیگری نیز وجود دارد.
این پیکسلها برای ایجاد یک تصویر شگفتانگیز افزوده میشوند و تلویزیونهای 4K همه این پیکسلها را به فریمهایی با اندازه طبیعی تبدیل میکنند که در نهایت تصویر متراکمتری خلق میکند.
هر چه تراکم پیکسل بیشتر باشد، تصاویر دقیقتری ایجاد میشوند که تصویر را واضحتر و شفافتر نشان میدهد. به عبارت دیگر، شما میتوانید دانههای شن در ساحل را ببینید نه بافتی محو از رنگ بژ. یا حتی میتوانید چروکهای روی صورت کوین اِسپِیسی را در زمان عصبانی شدن بشمارید. پس چرا یک تلویزیون 4K نخواهید؟
فناوری 4K گام منطقی بعدی در فناوری نمایشگر است. اعداد بزرگتر و تصاویر بهتر گرایشی طبیعی است و چیز جدیدی هم نیست. وقتی که ما از VHS به DVD گرایش پیدا کردیم و از DVD به بلو-ری پیشرفت داشتیم هم به همین فکر میکردیم. این یعنی تحول. این یعنی اصل طبیعت.
در مورد طبیعت حرف زدیم: حیات وحش یک نمونه بارز برای به رخ کشیدن تمام چیزهایی است که 4K در چنته دارد.
بنام خدا
با سلام :
تلوزیون های آنالوگ در سیستم NTSC که قدیمی ترین سیستم پخش تصاویر رنگی بود در فرکانس ۶۰ هرتز ۵۲۵ خط اسکن داشت در سیستم های پال و سکام ۵۰ هرتز تعداد خط اسکن به ۶۲۵ خط و در پخش HD تعداد خطوط اسکن به ۷۲۰ در پخش Full Hd به ۱۰۸۰ خط و در UHD به ۲۱۶۰ خط اسکن می رسد و در جدید ترین فن آوری یعنی سوپر های ویژن قرار است تعداد خطوط اسکن به ۴۳۲۰ خط اسکن برسد یعنی ۳۳ مگاپیکسل البته هر پیکسل اصلی در تلوزیونهای استاندارد خود از سه پیکسل کوچکنر که وظیفه تولید رنگ های سفید ، قرمز و آبی را بعهده دارند تشکیل می شود اما در برخی از تلوزیونها مانند شارپ و ال جی پیکسل فرعی چهارم بترتیب برنگ های زرد و سفید هم موجود هستند که بطور مثال تعداد پیکسل های فرعی در تلوزیونهای OLED با فن آوری ۴K ال جی را به ۳۳ مگاپیکسل می رسانند شارپ علت افزایش پیکسل فرعی زرد را افزایش غنای رنگ و ال جی علت افزایش پیکسل فرعی سفید را افزایش کنتراست و تولید رنگ سفید درخشان در کنار سیاه مطلق که به لطف فن آوری ال ای دی اورگانیک محقق شده اعلام کرده است هدف دیگر ال جی از این کار افزایش عمر پنل تلوزیون اعلام شده زیرا در سایر تلوزیونها رنگ سفید از ترکیب سه رنگ اصلی تولید می گردد که مستلزم فشار بر ال ای دی های آبی رنگ برای حداکثر تابش است ضمنا در این روش رنگ سفید ناب و خالص تولید نمی گردد و با قرار دادن یک کاغذ سفید کنار صفحه نمایش این موضوع قابل اثبات است البته امکان تولید نور سفید توسط دیودهای نورانی یا ال ای دی و همچنین دیود های نورانی ارگانیک یا همان OLED وجود ندارد و در چراغهای ال ای دی سفید که امروزه تقریبا همه جا یافت می شود ار تحریک فسفر در کنار فن آوری ال ای دی استفاده و رنگ فسفری که در مرکز چراغهای پر نور ال ای دی می بینیم ( زرد مایل به سبز ) به همین خاطر است در ضمن در حال حاضر این فن آوری تلفیقی صرفا در پنل های شرکت LG Display مورد استفاده می باشد به هر حال همنگونه که سه سال پیش پیش بینی برای سالهای آتی داشتم با توجه به ارزانتر شدن روز به روز فن آوری ال ای دی گرایش مردم روز به روز برای خرید تلوزیونهای با سایز خیلی بزرگ و وضوح تصویری بالاتر افزایش می یابد تا ۴ سال قبل قیمت یکدستگاه لباسشوئی ال جی ۱۲۰۰ دور بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار تومان و اکنون حدود یک میلیون و هفتصد هزار تومان قیمت دارند در آن زمان ارزانترین تلوزیون ۵۵ اینچ ال سی دی بیش از سه و نیم میلیون و اکنون تلوزیون ۵۵ اینچ ال ای دی با همان امکانات بعلاوه گیرنده دیجیتال داخلی را می توان زیر سه میلیون تومان نیز خریداری کرد اولین تلوزیون ۵۵ اینچ OLED در زمان عرضه در ایران بالای ۲۷ میلیون و هم اکنون آخرین مدل آن کمتر از ده میلیون تومان قیمت دارد تا ۷ سال قبل بالاترین تیراژ فروش تلوزیونهای ۳۲ بعد در ۵ سال قبل ۴۰ و ۴۲ و سه سال قبل ۴۶ و۴۷ و امروزه بیشترین افزایش فروش مربوط به تلوزیونهای سایز ۵۵ و ۶۰ اینچ است سه سال قبل دیدن تلوزیونهای ۸۴ اینچ سونی و ال جی در نمایشگاههای اصلی و تعداد انگشت شمار نگاهها را بخود جلب می کرد امروز فروش تلوزیونهای ۷۰ تا ۷۵ اینچ عادی و حتی دیدن غول ۱۰۵ اینچی ال جی نیز چندان شگفتی بر نمی انگیزد جان لاجی برد اسکاتلندی که مخترع تلوزیونهای امروزی بود و در حالیکه دست راست او در اثر برق گرفتگی در زمان انجام آزمایشات بطور کامل فلج شده و در نهایت تنگدستی مرد در واپسین روزهای حیات خود فکر می کرد اختراع او چنین عالمگیر شده و به این درجه از رشد در فن آوری خود برسد ؟
موفق باشید